Barnsligt god pumpa- & sötpotatissoppa

Som du ser gillar jag min soppa ganska krämig Som du ser gillar jag min soppa ganska krämig

Älskar Pumpa! Inte bara för den underbara färgen utan den goda smaken. Alla 3 barnen älskar soppan och i förrgår åt vi den med knaperstekt bacon, igår åt jag den med chevre och idag kommer jag ha med mig den med helstekt lax i! 

Jag gillar att göra om rester till "nya" maträtter därmed minskar vi matsvinnet. Det finns däremot en faktor om vi vill gå ner vi vikt finns det viss forskning som tyder på att vi bör äta "samma" mat om vi vill minska i vikt - lite som att trötta ut hjärnan och få en bättre utsöndring av våra mättnadshormon. Lite för lite forkning för att säga något om detta men med tanke på om jag går till mig själv, vissa maträtter tröttnar jag inte på lagar jag en ny maträtt som är supergod är det lättare att ta mer medan är det en maträtt jag ätit i tre dagar är risken ganska liten att jag överäter, det vill säga jag lyssnar mer på mina mättnadshormon.

Soppa:

1/2 butternut  
1 sötpotatis
Täcks med vatten och kokas mjuka. Ca 10 min 

Häll av allt vatten utom ca 1 L. - Tillsätt sedan;
1/2 msk 
1/2 fint hackad lök
1/2 msk ingefära (helst färsk riven)
2-4 dl grädde beroende på.hur flytande du vill ha den! 
När allt är blandat, koka upp och låt koka 5-10 min och mina sedan med mixerstavern så att soppan blir slät.
 
Njut!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Helena » Starta dagen tidigare:  ”Så bra skrivet. Kanske därför som jag vaknar samma tid alltid ”

  • Helena » Viktnedgång:  ”Så bra du formulerar dig. Jättebra ”

  • Jessica » söt, sötare, sötast...:  ”Visst behöver man Ylva :)”

  • Ylva » söt, sötare, sötast...:  ”Tack för denna text, jag behöver bli påmind om det hela tiden”

  • Susanne » Pumpabröd:  ”Har en limpa i ugnen nu. Blev fundersam när jag bakade det. Ska man vispa äggen ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln