Pajskal utan vitt mjöl

Bästa pajskalet gör du av:
4 dl mandelmjöl
1dl riven ost
1 ägg
25 gram smör 

Sätt ugnen på 200-225 grader. Bland ihop allt till en jämn klump. Tryck sedan ut i miniformar eller i en större pajform. Grädda i 10 minuter.

Fyll med valfri fyllning. Jag älskar broccoli och ädelostpaj med äggstanning. 
Här ovan ser ni barnens favorit. Kycklingfärs som fräst tillsammans med krossade tomater och grädde. Smaksatt med hemmagjord tacokrydda. Toppas med ost och körsbärstomater.

Serveras med en god krispig sallad, varför inte göra salladen på grönkål? Välj gärna eko och grönsaker efter säsong i Sverige!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Helena » Starta dagen tidigare:  ”Så bra skrivet. Kanske därför som jag vaknar samma tid alltid ”

  • Helena » Viktnedgång:  ”Så bra du formulerar dig. Jättebra ”

  • Jessica » söt, sötare, sötast...:  ”Visst behöver man Ylva :)”

  • Ylva » söt, sötare, sötast...:  ”Tack för denna text, jag behöver bli påmind om det hela tiden”

  • Susanne » Pumpabröd:  ”Har en limpa i ugnen nu. Blev fundersam när jag bakade det. Ska man vispa äggen ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln