Chiapudding med äggmjölk

Den godaste vätskan till din chiapudding tycker jag du får till med äggmjölk.

Chiapudding är en enkel frukost som du lätt kan förbereda dagen innan för att ha en god och mättande frukost istället för din yoghurt. 

Äggmjölk:
2 ägg
50 g kokosolja (kan använda smör också samt att smaken går att variera beroende på om du har kokosolja med smak eller ej)
3 dl kokande vatten.

Kläck i 2 ägg i en smal, lite högre burk (tänk på att inte använda glas här då det kan spricka), lägg i kokosfettet. Starta mixerstaven och häll i det kokande vattnet. 

Smaksätt med till exempel:
kakao
kanel
vaniljpulver
pepparkakskrydda

För att göra chiapuddingen tar jag 1,5- 2 dl av äggmjölken och tillsätter 2 msk chiafrön och låter den stå i kylen minst 2-3h. Kan röra om efter ca 1h om du har möjlighet. Då blir chiapuddingen liknande yoghurt och inte för stabbig.
Toppas sedan med citronkräm (gjord på citron, smält smör och äggula som blir liknande lemon curd men ej söt), bär, eller till exempel egen granola. Kanske en kombo av dem alla i måttlig mängd för dig?
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln