Tacochips

Dessa tortillachips har vi i stort sett alltid en laddning av i skafferiet. Idag åts de tillsammans med en älggryta som fått koka på låg temp i lergryta i 12h så att köttet blir riktigt mört. 
Inspirationen hämtade jag en gång i tiden från detta recept men har ändrat kryddningen till vår smak. Samt att sänka temperaturen, lite längre tid i ugnen och att vi kör en pltå och inte två plåtar då jag upplever att de går lättare för barnen att "sleva" upp maten på dem när de är lite grövre och att de inte går sönder så lätt i burken. Du hittar receptet längst ner.

5 dl mandelmjöl
2 st äggvitor
1 tsk havssalt
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
0,5 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk hemmagjord tacokrydda eller köttfärskrydda som jag blandat ihop

Sätt ugnen på 125 grader
Mät upp mandelmjölet i en stor bunke.
Separera äggen och häll vitorna över mandelmjölet
Tillsätt saltet och de övriga kryddorna
Knåda ihop degen till en boll.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, tunt, tunt
Dra bort det översta bakplåtspappret
Skär med en kniv ut mönstret på tortilla chipsen så att det går lätt att dela dem när det är färdiggräddade
Grädda chipsen i mitten av ugnen i 25-30 minuter (beroende på tjocklek) chipsen ska bli något gyllenbruna
Ta ut och bryt isär dem och låt de svalna.