Mandelvåfflor

Något som är lite lyxigt, ändå enkelt och mättande är våfflor om de görs med rätt ingredienser. Här hemma älskar barnen dessa med bär och grädde.
Jag äter de helst som en langos med hackad rödlök, räkor, creme fraiche, hackad röd paprika och lite rom.

Mandelvåfflor (7-8 st):
2 dl mandelmjöl
2 dl vispgrädde
4 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
nypa salt
1 tsk vaniljpulver, kanel eller kardemumma
kolsyrat vatten 1-2 msk

Blanda alla ingredienser med el elvisp (helst).
Grädda och njut! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Helena » Starta dagen tidigare:  ”Så bra skrivet. Kanske därför som jag vaknar samma tid alltid ”

  • Helena » Viktnedgång:  ”Så bra du formulerar dig. Jättebra ”

  • Jessica » söt, sötare, sötast...:  ”Visst behöver man Ylva :)”

  • Ylva » söt, sötare, sötast...:  ”Tack för denna text, jag behöver bli påmind om det hela tiden”

  • Susanne » Pumpabröd:  ”Har en limpa i ugnen nu. Blev fundersam när jag bakade det. Ska man vispa äggen ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln