Roligare sätt att variera köttfärsen på

Denna pizza, även kallad meatza, är en favorit bland alla oss hemma. Ikväll innan stora tjejens fotbollsträning förberedde jag själva botten innan träningen. För att sedan fixa toppingen när vi kom hem. Klar middag på 15 minuter totalt om du gör allt i ett svep.

Pizza med köttfärsbotten:
800 gram färs (helst naturbetes)
2 ägg
2 tsk havssalt
köttfärskrydda (vi använder krusmyntagårdens från gotland)
(ev lite hackad lök)

Sätt ugnen på 175 grader, Blanda ihop allt och tryck ut på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen i 7-8 minuter,

Ikväll körde vi på världens enklste topping:
Hemmagjord ketchup (kokat ekologiska passerade tomater med olika kryddor) men går lika bra med passerade tomater som du kryddar med tex oregano eller basilika. 
Stureost

Lägg på toppingen som du vill ha i ugnen på samma temperatur. In i ugnen i ca 4-6 minuter.
 

KLART - enkelt och gott!


Du kan lika väl toppa med mozarella eller getost. För att sedan lägga på till exempel parmaskinka, oliver, spenat eller salami efter du tagit ut pizzan med den smälta osten.

Serverades med ekologisk jalapeño bearneise (färdigköpt denna gången) och hackad rå vitkål.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln