Ostkaka - utmärkt frukost, mellanmål eller kvällsmat?

Jag älskar ostkaka, framförallt med saffran. Är ganska ensam här hemma om att gilla det. Kommer säkert från mina barnsben och den klassiska saffranspannkakan från Gotland. Dock gör jag den lite mer nyttig så att den inte bara kan bli en dessert att njuta av utan ett utmärkt alternativ som till exempel frukost.
 

Ingredienser 6-8 port:
500 gram keso
4 ägg
3 dl grädde
1-2 dl grovt hackad mandel
1 tsk vaniljpulver
(saffran 1 pkt för den som gillar det)

Gör så här:
Blanda allt i en bunke. Kör med stavmixern så smeten blir len - så smeten blir riktigt krämig och god.
Häll upp smeten i en ugnsform eller kör i småformar
Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i ca 40 min eller tills kakan har "stelnat". Den får vara lite kladdig i botten för när den har svalnat drar vätskan in och kakan stelar till mer.
Låt svalna och servera med bär och eventuellt vispgrädde för den som önskar. Jag tycker själv att den är ljuvlig med varma salmbär eller hallon.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln