Lucka 11 - mjöl och mjölkfritt nötbröd

Mitt favoritbröd i juletider. Lika uppskattat av mig som av gäster:

100g mandlar med skal
100g hasselnötter med skal
100 g linfrön
100g sesamfrön
100 g solrosfrön
100g valnötter
100g pinjenötter
100g pumpafrön
6 ägg
1 dl kokosfett (utan smak)
Salt

Sätt ugnen på 160g . Blanda alla ingredienser (OBS! nötterna skall vara hela).
Klä en avlång form med bakplåtspapper och lägg i smeten. Sätt in i ugnen och grädda i 1h.
Vänd sedan ut det och låt svalna på galler. Du kan plocka bort 10g av varje nötsort och ersätta det med till exempel russin för en mer julig smak eller varför inte använda  0,5 dl glögg istället för kokosolja och smaksätta med lite anis och fänkål så får du vörtsmak på.

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Helena » Starta dagen tidigare:  ”Så bra skrivet. Kanske därför som jag vaknar samma tid alltid ”

  • Helena » Viktnedgång:  ”Så bra du formulerar dig. Jättebra ”

  • Jessica » söt, sötare, sötast...:  ”Visst behöver man Ylva :)”

  • Ylva » söt, sötare, sötast...:  ”Tack för denna text, jag behöver bli påmind om det hela tiden”

  • Susanne » Pumpabröd:  ”Har en limpa i ugnen nu. Blev fundersam när jag bakade det. Ska man vispa äggen ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln