Lucka 17 - himmelskt fisksoppa med saffranskräm och ostchips

Fisksoppa
1 gul lök
10 cm purjolök 
1 vitlöksklyftor
1 eko passerade tomater
4 dl vatten
250 ml krämig kokosmjölk
1 tsk  timjan
2 tsk persillade
500 gram fisk (vi blandade det vi hade hemma torsk, lax, räkot samt kräftor)
1/4 huvud vitkål
1 morot
Kokosolja/smör att steka i

Gör så här:
Börja med saffranskrämen om du vill ha den till.
Smält kokosoljan i en kastrull.
Sätt ugnen till ostchipsen på 200 grader.
Skala lök och vitlök och hacka den, liksom purjolöken.
Fräs i kokosolja några minuter.
Hacka vitkålen samt skala och strimla moroten i mindre stavar. Fräs med lök, purjolök och vitlök. Låt koka i 5 minuter.
Skär fisken i mindre bitar. Lägg ner den, rör om och sänk värmen. Låt sjuda cirka 5-10 minuter, beroende på om fisken är fryst eller färsk. 

Ostchips:
Valfri ost
(ev någon krydda)

Gör såhär:
Lägg osten i små högar. In i ugnen på 200 grader i 8-10 minuter. Ta ut plåten och låt svalna.

Saffrans
1,5 dl majonnäs
1 pkt saffran
salt/peppar

Gör såhär:
Rör ihop och låt stå en liten stund