Thaigryta på kokosmjölk och grön curry

Jag lagar mat i min gjutjärnsgryta så ofta jag kan och med träredskap (inte plast för att slippa gifter). En av många anledningar är att maten berikas med lite extra järn när du lagar maten i gjutjärn - extra viktigt för barn och kvinnor.

Denna goda gryta åt vi igår:
ca 4-5 portioner

500 g kycklingfileer av god kvalité
1,5 dl broccoli 
1-2 matskedar grön currypasta (jag hade i 1 msk vilket blir lagom starkt för hela vår familj. Har du barn som gillar stark mat kan du ta i 2 msk)
4st kaffir lime blad
1 msk soyasås (glutenfri)
1 tetra creamy kokosmjölk
1/2 fint hackad rödlök
1/2 röd paprika

Serveras med broccoli,  hackad vitkål eller rödkål alternativt shaktinudlar. För den som har normalvikt funkar även vildris bra.

Gör så här:
Skär kycklingen i strimlor. Fräs kycklingen i en klick kokosfett eller smör. 
Häll i kokosmjölken och koka upp under omrörning på medelhög värme. Tillsätt den röda currypastan och rör tills det blir en fin röd oljig yta.
Hacka rödlöken fint och strimla paprikan. Lägg i grytan.
Tillsätt övriga ingredienser utom broccolin (den lägger du i sista 5 minuterna), Koka upp i 10-15 min.
 

Gott, mättande och mejerifritt för hela familjen!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln