Tonfiskburgare med mandelbröd  på en bädd av rödkål

Fiskburgare är bland det godaste jag vet. Just på bilden här är det tonfiskburgare. Vi hade en massa rödkål kvar sen jul vilket blev en coleslaw. Lite extra rödlök och ett mandelbröd.
Barnen åt morotsstavar istället för rödkålen till + gurka i burgar

Hamburgarbröd:
50 g smör
2 st ägg
2 dl cremé fraiche
0,75 tsk himalayasalt
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl 
1 dl pofiber 
2 msk fiberhusk
2 tsk ljusa vallmofrön

Ställ in ugnen på 175 grader.
Vispa samman ägg, smält smör (så det lätt går att blanda ihop), yoghurt, salt och bakpulver.
Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast.
Rulla till 6 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, strössla över vallmofrön.
Grädda i cirka 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.
(receptet är ett grundrecept från www.jillsmat.se)

Tonfiskburgare:
4-5 burgare:

2 burkar tonfisk i vatten 
3-4 msk majonäs
1 tsk fiberhusk
2 ägg
Salt och peppar efter smak.
Gurkmeja + curry efter smak (jag har i ca 1 tsk gurkmeja och 0-5-1 msk curry)

Häll av vattnet från tonfisken. Mosa sedan ihop alla ingredienser. Låt stå 5 minuter så att fiberhusken drar åt sig vätskan. Under tiden smälter du smör el kokosolja (utan smak) i stekpannan. Ta en sked/slev och klicka ut/platta till tonfiskburgarna och stek ca 5 min/sida.

Coleslaw på rödkål:
1/4 huvud rödkål (eller vitkål)
0,5-1 dl majonnäs beroende på hur krämig du vill ha den
1 msk dijonsenap
salt / peppar

Hacka rödkålen fint (jag strimlar min i matberedaren). Blanda i övriga ingredienser och blanda runt.

Förutom detta hade jag också algsallad till burgaren. en av mina favorittillbehör - Supergott!!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln