Energibars

Energibars har vi ofta i kylen räddar hungriga magar, utflykter och träningar. Sen att de är supergoda och fyller sitt syfte - ge massa bra energi när du behöver den!

Såhär gör vi våra:

1,5 dl sötmandel
1,5 dl naturella cashewnötter (för dig som inte tål nötter kan du byta ut mot pumpafrön)
200 gram ekologiska dadlar
2 msk smält kokosolja eller mjuk (ca 30 gram)
1 msk kakao 
1 msk carobpulver (går att ta 2 msk kakao)
1 nypa havssalt

Mixa allt i en matberedare, smeten ska kunna hålla ihop (vara lite kladdig) är den för smulig så tillsätt mer dadlar och har du inte det så ta lite mer kokosolja.
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. Lägg i smeten och pressa ut den jämn. Ställ i kylen (ca 1 timme) och skär sedan i bitar. Vi brukar ha avlånga som på bilden, men sedan delar vi också dessa på mitten för att ibland orkar de en hel och ibland bara halva och vi vill ju inte slänga mat :)