Socker tillsatt i 75-85% av all mat

Vad är processad mat och varför är det ett problem för folkhälsan?
Innehåller för LITE:
- För lite fibrer
- För lite omega 3 fettsyror (antiinflammatorisk)
- För lite vitaminer & mineraler

För MYCKET:
- transfetter
- grenade aminosyror (finns i bland annat djur uppfödda på majs)
- för mycket omega 6 (inflammatoriskt)
- emulgeringsmedel
- tillsatser som tros finnas vissa kopplingar till vissa autoimmuna sjukdomar
. för mycket socker

Socker fångar upp den negativa smaken av många processad livsmedel så att det ska smaka bra för konsumenten. Vi har alltid blivit tillsagda att vi bör vara försiktiga med processade livsmedel då de innehållet för mycket salt. Verkligheten visar att "bara" 50 procent innehåller för mycket salt - problemet är att de innehåller för mycket socker. Vi behöver inte vara rädda för salt om vi äter naturligt salt med jod och själva har lagat maten från grunden. Låter alla i familjen salta den mängd vi anser att våra smaklökar tycker är bra. VI har olika behov därav anser jag att maten sällan ska vara "färdigsaltad" när du lagar den utan låta alla själva bestämma hur mycket som rätt mängd för dig!

Vi äter mer - återigen. Kika på orsaken inte symtomen. Vi äter mer för att vi äter mer socker!
Socker påverkar vårt blodsocker men också försämrar våra smaklökar, blockerar vår mättnadskänsla och vår hunger!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln