Tips på helgens recept

chiapudding med smak ac choklad chiapudding med smak ac choklad

Denna goda chiapudding funkar lika bra till frukost som till en dessert. Mättande och full med nyttigheter. Däremot kan den vara för mycket dessert för dig som är sockerberoende så känn efter själv vad som funkar för dig!

Recept till 4-6 portioner:
Creamy kokosmjölk, 500 ml
4 msk chiafrön
1 tsk vaniljpulver
5-6 msk carobpulver (går också bra med raw kakao men blir lite mer hasselnötssmak på carob)
1 banan.
1 nypa havssalt med jod

Blanda allt i en skål, kör med stavmixern så att bananen mosas och allt blandas. In i kylen över natten. Rör gärna i skålen 1-2 gånger om du har möjlighet. 
Ät och njut. Toppa med jordgubbar, hallon, kokoschips eller hemmagjord granola.

Müsli, granola eller flingor är riktiga sockerbovar i affären. Även de som ofta marknadsförs som nyttiga använder till exempel äppeljuice som sötning.

Mitt favoritrecept är hackade nötter och frön som blandas tillsammans med smakfri kokosolja och toppas med kanel och kardemumma.
In i ugnen  i 150 grader i 30 minuter.
När nötter/frön är rostade blandar jag i kakaonibs, gojjibär och ev tranbär. Förvaras i en glasburk.

Ett gott tillbehör till din köttbit eller kyckling är ostbollar. Jag älskar en riktig smakrik ost som mögelost eller chevre. 

Min favorit är gjord på 100 gram philadelphiaost, smakrik ost efter smak och rulla i hackade valnötter. Rullai valfri storlek.
In i kylen i 10-15 min.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln