Fiskgratäng med rökt sidfläsk

Igår gjorde jag en gratäng ala kylskåpsrensning.
Vi hade en bit rökt sidfläsk med bäst före-datum 18 januari. Kastade jag maten? Nej självklart inte för jag luktade på köttet och köttbiten luktade precis som den ska. Rökt kött är väldigt hållbart. Lita inte på bäst före-datum utan använd ditt luktsinne.

Denna fiskgratäng måste ni testa:

Selleri ca 1 dm som skivas
1 liten påse spenat
1/2 morot
1 gul lök
10 ostskivor av din favoritost. Vi hade stureost.
Lite salt/peppar men tänk på att sidfläsket är salt.

Sätt ugnen på 200 grader. Detta fräser ni på i smör eller kokosolja. Häll över cirka 2 dl grädde. 

Lägg 500 gram fisk (vi hade laxfilé) i en ugnsform. Strimla sidfläsket (cirka 500 gram) och lägg över laxen. 
Häll på grönsakssåsen.
In i ugnen i 15-20 min.

Till detta serverade vi stekt kålrot och vitkål som vi hade kvar från häromdagen. Barnen åt varsin morot, broccoli och paprika.

Etiketter: recept fisk