Marockansk lammgryta

Lammkött, benfritt 600-800 g
Gul lök 3 st
Vitlök 1 hel
Chiliflakes 1 tsk (vill du ha mer hetta i så ta efter smak. Detta blir lagom för alla i familjen att äta här hemma) 
Vin, rött (eko) 2 dl
Krossade tomater (eko) 500 g
Spiskummin, malen 1 msk
Paprikapulver 1 msk
Kanel 1 msk
Lagerblad 2 st
Glutenfri soya 1 msk
Aprikoser (eko) 100 g
Flagad mandel 100 g (kan uteslutas) 
Salt efter smak
Smör att steka i eller kokosolja

Grytan görs bäst i gjutjärnspannan. Hacka löken fint, smält smör i en stekpanna. Pressa i vitlöken i smöret och tillsätt den hackade löken. Stek löken mjuk.
Gör grytbitar av köttet. Stek på köttet (ev får detta ske i omgångar beroende på storlek på grytan).'När köttet fått fin färg. Tillsätta övriga ingredienser utom aprikoser och mandel. De ska in när det är cirka 10-15 minuter kvar av koktiden.
Låt koka 1 timme. Därefter tillsätter du aprikoser och flagad mandel.
Under tiden grytan puttrar gör du ditt tillbehör. Gott till är strimlad rå vitkål, stekt skivad blomkål med havssalt och persillade.

Tycker du att du vill ha en lenare smak och du tål mejerier kan du ha en klick creme fraiche på.

Ät & Njut av alla goda smaker i grytan.

Etiketter: recept

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln