Orientalisk linssoppa med citron- & persiljekräm

Det är inte ofta vi äter linser, vi har tillgång till så bra kött men ibland kan jag bli väldigt sugen på linser. Denna soppa gjorde jag igår. Togs emot varmt av hela familjen. Dessutom en riktig nyttobomb med alla immunförsvarstärkande kryddor.

4 dl okokta linser som kokas upp i vatten tills de blir mjuka. Häll av ev överflödigt vatten.

Sedan lägger du i 2 dl kokosmjölk
500g krossade eko tomater
1,5 tsk spiskummin
1 tsk kanel
1,5 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1,5 msk färsk ingefära
0,5 tsk chili
1 vitlöksklyfta
salt efter smak

Låt koka upp i 5-10 min.
Späd med vatten till önskad konsistens. Jag gillar linsernas konsistens men vill du ha en mer slät soppa så kör den med stavmixern.

Under tiden gör du citron- och persiljekrämen. Där du blandar 2 dl kokosgrädde, saft och skal från en ekocitron, örtsalt och persilja efter smak (alt persillade). Smaka av så du får den som du vill ha.
 

Etiketter: recept

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln