Kladdkakan som går till historien

Botten:
3 dl valnötter
3 msk kakao
15 färska dadlar
2 tsk  havssalt

Mixa alla ingredienser tillsammans i matberedaren. Tryck ut i en pajform med löstagbar kant.

Fyllning:
200 g mörk choklad minst 70%
1 dl kokosolja (kallpressad utan smak)
3 dl naturella cashewnötter
5 dadlar
1/2 dl vatten
(ev 1-2 msk honung, jag tycker inte det behövs men för den som vill ha en söt kaka)
2 nypor havssalt

Smält chokladen och kokosoljan över ett vattenbad.
Mixa cashewnötter, vatten, dadlar och havssalt (+ ev honung).
När chokladen och kokosoljan är smält mixar du i den tillsammans med cashewkrosset.
Häll i fyllningen. Låt stå i kylen minst 30 min. 
 

  • Helena » Starta dagen tidigare:  ”Så bra skrivet. Kanske därför som jag vaknar samma tid alltid ”

  • Helena » Viktnedgång:  ”Så bra du formulerar dig. Jättebra ”

  • Jessica » söt, sötare, sötast...:  ”Visst behöver man Ylva :)”

  • Ylva » söt, sötare, sötast...:  ”Tack för denna text, jag behöver bli påmind om det hela tiden”

  • Susanne » Pumpabröd:  ”Har en limpa i ugnen nu. Blev fundersam när jag bakade det. Ska man vispa äggen ..”