Hasselnötstårta

Denna tårta bakade jag till vår minstas födelsedag i onsdags. Det blev också raw kärleksmums och kladdiga paleomuffins till gästerna samt frukt och bärspett. 

Botten till hasselnötstårta
3 dl Hasselnötsmjöl (går att använda mandelmjöl också)
5 äggvitor
2 msk honung eller 0,5 dl kokossocker
 
Smörkräm
5 st äggulor
175 gram smör
1 dl grädde
1 dl kokossocker eller 4 msk honung
 
Garnering
Hackade hasselnötter
 
Gör så här 
Botten: Vispa äggvitor till ett hårt skum. Tillsätt sötning och vänd ner mjölet försiktigt. Bred ut smeten i två lika stora cirklar på bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter. Grädda i 150 grader i ca 15 minuter. Lossna bottnarna försiktigt från bakplåtspappret och låt svalna.

Smörkräm: Rör samman grädde, äggulor och sötning i en kastrull. Rör ordentligt tills krämen tjocknat. Tag av från plattan och rör i smöret. Låt svalna i kylen.

Lägg den ena botten på ett fat, bred över hälften av smörkrämen, på med den andra botten och resten av smörkrämen. Garnera med hackade hasselnötter och låt tårtan stå i kylskåp några timmar. Uppskattas av liten som stor!