Rabarberkaka

100 g smör
3 st ägg
1 dl philadelphiaost
1 krm vaniljpulver
0,5 dl kokossocker (jag gillar kakan syrlig)
1 dl mandelmjöl (kan bytas mot halva mängden kokosmjöl om du ej tål mandel)
1 dl kokosmjöl 
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
50 gram smör att klicka över
2-3 stjälkar rabarber
 

Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och vispa samman med resten av ingredienserna. Skala rabarbern och skär i små bitar. Bred ut kaksmeten i en rund springform. klicka ut 50 gram smör över kakan samt rabarbern. In i ugnen i 30 grader.
 

Serveras med vaniljvisp
4 dl grädde
2 äggulor
1-2 tsk vaniljpulver
(ev 0,5-1 msk honung om du vill ha den lite sötare)
 

Vispa grädden fluffig och lagom fast. Vispa sedan äggulorna med vaniljpulver och vänd försiktigt i gulorna och vaniljpulver i grädden och rör runt! 

  • Helena » Starta dagen tidigare:  ”Så bra skrivet. Kanske därför som jag vaknar samma tid alltid ”

  • Helena » Viktnedgång:  ”Så bra du formulerar dig. Jättebra ”

  • Jessica » söt, sötare, sötast...:  ”Visst behöver man Ylva :)”

  • Ylva » söt, sötare, sötast...:  ”Tack för denna text, jag behöver bli påmind om det hela tiden”

  • Susanne » Pumpabröd:  ”Har en limpa i ugnen nu. Blev fundersam när jag bakade det. Ska man vispa äggen ..”