Aburginegratäng

Denna aburginegratäng är fantastisk god. Går att göra mejerifri och är lika smarrig för det. Bra tillbehör till den vegetariska gästen i sällskapet samtidigt som resten av gästerna kan ha den som tillbehör till animaliska protein.

2 aburginer eko
1 tetra med eko krossade tomater
ost (stureost, mögelost eller annan valfri. Kan uteslutas)
1 gul lök eller 1 dm purjolök, hackad efter smak
Basilika
Havssalt/peppar. Krävs ganska mycket salt

Tvätta och skär sedan aburginen i skivor (inte för tjocka) samt skiva/hacka löken. Varva aburgine, ost och tomatkross samt basilika, salt och peppar. Upprepa till alla ingredienserna är slut.
In i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Klart!
Etiketter: recept

  • Helena » Starta dagen tidigare:  ”Så bra skrivet. Kanske därför som jag vaknar samma tid alltid ”

  • Helena » Viktnedgång:  ”Så bra du formulerar dig. Jättebra ”

  • Jessica » söt, sötare, sötast...:  ”Visst behöver man Ylva :)”

  • Ylva » söt, sötare, sötast...:  ”Tack för denna text, jag behöver bli påmind om det hela tiden”

  • Susanne » Pumpabröd:  ”Har en limpa i ugnen nu. Blev fundersam när jag bakade det. Ska man vispa äggen ..”