Rabarberkompott

Rabarber är tacksamt men också svårt att veta vad du ska göra med den stora mängd som kan skördas.
Jag brukar göra en paj med vaniljsås. Självklart finns den på bloggen sen innan om du söker i recepten.
Rabarberchutney med smak av chili som är supergod till grillat. Igår blev det en rabarberkompott med smak av vanilj som fick gifta sig med kokosgrädde.

6 stjälkar rabarber, skala och soppa sönder
1 tsk vaniljpulver
1/2 dl vatten
1 msk-1 dl kokossocker. Jag föredrar 1 msk enbart för att få fram själva rabarbersmaken annars gillar jag surt.

Koka upp i 5-10 min. Servera

  • Helena » Starta dagen tidigare:  ”Så bra skrivet. Kanske därför som jag vaknar samma tid alltid ”

  • Helena » Viktnedgång:  ”Så bra du formulerar dig. Jättebra ”

  • Jessica » söt, sötare, sötast...:  ”Visst behöver man Ylva :)”

  • Ylva » söt, sötare, sötast...:  ”Tack för denna text, jag behöver bli påmind om det hela tiden”

  • Susanne » Pumpabröd:  ”Har en limpa i ugnen nu. Blev fundersam när jag bakade det. Ska man vispa äggen ..”