Lucka 10 - twix 

Twix 

Botten:
20 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1/2 msk honung
 1 nypa vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp honung och smör (ta bort från plattan). Blanda ner resterande ingredienser noga. Klä en liten brödform med aluminiumfolie och tryck ut degen i botten. Grädda mitt i ugnen tills kakan tar färg, ca 8-10 minuter. Den ska svalna helt för att bli knaprig innan du häller på kolafyllningen.

Kolafyllning:
3 dl vispgrädde
0,5-1 msk honung
1 msk smör

Görs medan bottnen gräddas. Sjud grädde, honung och smör i en kastrull i ca 35 minuter tills konsistensen tjocknat. Fördela detta på den färdiggräddade bottnen. Måste använda svag värme, se till så att den inte bränns

Chokladöverdrag:
1 dl raw flytande kakaosmör
1 dl raw kakao
1 msk honung
en nypa havssaltsalt
Dela kakaosmöret i mindre bitar och gör varsamt flytande i ett ljummet vattenbad. När kakaosmöret är helt smält så tillsätter du kakao och honung. Rör om med en sked och tillsätt en liten gnutta havssalt.
.
ELLER om du vill göras det näst bästa:
100 gram mörk choklad (minst 70%, gärna eko)

Täck kolafyllningen med chokladöverdraget. In i kylen och låt stelna. Förvaras sen i kylen, går att frysa.
 

Etiketter: recept julkalender baka

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln