Decemberboost - lite nyttigare glöggmingel

DSC_0438 DSC_0438

Här kommer två tips till glöggminglet, vad sägs om ädelostfyllda dadlar med hasselnöt och pepparkakstryffel

Pepparkakstryffel:
1/2 dl grädde
30 gram smör
100 gram mörk choklad (minst 70 %, helst sockerfri)

Gör så här:
Smält smöret i grädden, blanda ner chokladen till en slät massa.
Låt stå i kylen ca 1 timme. Går även bra att göra smeten dagen innan men ta fram den på bänken innan du rullar kulorna då.

Forma kulor
Rulla i pepparkakskrydda.
(Om delar av smöret ligger på toppen när den stått i kylen är det ingen fara, den blandar sig när du rullar kulorna)

Ädelostfyllda dadlar
Färska dadlar
Ädelost
Hasselnötter eller mandel

Gör såhär:
Kärna ur dadlarna, skär tärningar av ädelosten till så många du tänker göra. Plocka fram hasselnötter eller mandel. 
Fyll dadeln med ädelosten, lägg i nöten och stäng igen dadeln.

Klart!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln