Decemberboost 16 - gör egen gräddpastej som är bredbar

Leverpastej i butiken är full med extra stärkelse, tillsatser och socker. Har du inte som oss möjlighet att ta till vara på inälvorna när du slaktar själv eller köper ett helt djur så är inälvsmat billigt i butiken. 
Det är också mycket miljövänligt att äta inälvor. Att ta hand om hela djuren. Precis av samma anledning bör man inte bara köpa kycklingfilé utan hela djuren.
Har du svårt för inälvssmaken så är det bäst att följa inälvor från mindre djur. Äter vi älg eller ett stort vildsvin här hemma smakar det mycket mer inälvor är från anka.

Här kommer ett tips på en gräddigleverpastej som är bredbar:
800 gram lever
2 gula lökar
4 dl vispgrädde
2 tsk ingefära
2 tsk salt
Svartpeppar efter smak
2 burkar sardiner inklusive tomatsåsen.
200 gram smör

Gör såhär:
Dela levern i mindre bitar. Stek i rikligt med smör. Kör läken i matberedaren eller finhacka den. Lägg den bland levern och stek dem ihop. Låt levern bli genomstekt.
Häll i alla övriga ingredienser i i matberedaren (har du en mindre variant kanske du får dela upp satsen) och kör med levern och löken tills smeten blivit jämn.
Klä en form med plastfolie och häll i smeten. Täck smeten med plastfolie och ställ kallt.
Dela upp pastejen i mindre bitar och frys in. Ta fram vid behov!

Häromdagen gjorde vi köttbullar av lunga, mums! Blandar färs och malen lunga så ofta kan du "gömma" inälvor i maten också.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Etikettmoln