Funktionell seniorträning

Det är ALDRIG för sent att börja träna. Styrketräning leder till ökad muskelmassa och muskelstyrka samt en förbättrad funktionsförmåga.

Funktionell träning innebär att bli stark på det du vill utföra. För de flesta handlar det om att bli stark för att klara av vardagens påfrestningar. Denna kurs är anpassad för dig som är +60 och syftar till att öka din styrka, reaktionsförmåga, balans och rörlighet. Tempot i klassen är lite lägre, övningarna är enkla och utgår från att stärka dig i vardagen och för många friska år. Kursen har få deltagare vilket ger dig möjlighet till personlig hjälp under hela passet för att se till att du tränar rätt.

Oavsett hur gammal du är och om du inte har tränat tidigare i ditt liv reducerar och förebygger träning åldersrelaterade fysiska och psykiska förändringar. Förutom att kroppens fysiska förmåga förstärks mår hjärnan bra av att träna för att bibehålla vårt minne och förstärka våra nervbanor. Fysisk aktivitet och träning påverkar skelettets hållfasthet, vår balans, koordination och rörlighet.

Du kan enkelt anpassa din ansträngning efter egen förmåga och får många alternativ utav mig om så behövs. Vi kommer främst att arbeta med kroppen som redskap men kommer lägga till gummiband, yogablock och lättare balansredskap för att utmana dig.

I kursen pratas också kost, huskurer och andra hälsoämnen för att må så bra som möjligt.

START 16 JANUARI, (FÅ PLATSER KVAR)
Tisdagar kl. 9,00-10,00
Plats: Johannebergsvägen 3, i Skummeslövsstrand (samma hus som Skummeslövs Golv , Färg och Interiör.)

18 gånger som avslutas 29e maj, uppehåll v 11.
Priset för 18 ggr är 1588  kr. Går utmärkt att dela betalningen på 2 ggr. Första betalningen vid anslutningen till kursstart och andra i mitten av kursen.
 
Möjlighet finns till att gå 10 ggr för 1000 kr (lite dyrare per gång och gångerna görs i en följd). 

Anmälan görs till Jessica på jessica@pureliving, 0709-664530 eller här