Hårmineralanalys HMA

Vårt hår innehåller alla mineraler som finns i kroppen. Här ser man kroppens näringsmässiga status och kan även se hur effektivt den arbetar med olika näringsämnen. En hårmineralanalys ger en tillförlitlig mätning av 36 olika mineral, spårämnen och metaller. Alla biokemiska processer i kroppen kräver näringsämnen och en hårmineralanalys kan hjälpa dig förstå vilka näringsämnen du behöver. En hårmineralanalys visar näringsstatusen i kroppen, inte bara nu utan sen några månader tillbaka i tiden.

När du bestämmer dig för att göra en hårmineralananlys så börjar vi med att gå igenom din hälsohistoria och vilka mediciner och sjukdomar du eventuellt har haft. Du får berätta varför du vill göra en analys och vad du hoppas få ut av metoden. Det första samtalet via teelfon tar cirka 30 minuter.


Provtagning och analysrapport
En provtagning går till så att du får hem material och instruktioner för att ta ett prov. Du klipper några strån från bakre delen av ditt huvud. Då vi tar på flera ställen är det inget som kommer att synas. Det tar 3-4 veckor innan provsvaret är klart. 
Resultatet från analysen ger dig en bild av kroppens invärtes miljö samt ger råd om kost. Du får ett skräddarsytt kosttillskottsprogram. Råden är rekommenderade att följas i 2-3 månader och därefter rekommenderas en uppföljning.
Resultatet redogörs detaljerat i en personlig analysrapport som visar på mineralstatus, förekomst av tungmetaller och metabolisk typ (ämnesomsättningstyp).
Genomgång av analysen tar cirka 60 minuter.

Metabolic typing
Att ta reda på vilken ämnesomsättning du har ligger till grund för din kostrådgivning. I en hårmineralanalys får du reda på om du är en ”snabb ämnesomsättare” eller ”långsam ämnesomsättare”. Detta gör att du kan få kostråd utifrån vad din kropp mår bra av samt att du kan få träningsrekommenderation utifrån din kroppstyp vilket gör att du kan anpassa din kost och träning till ditt resultat. 

Svar på de vanligaste Q&A hittar du här.

Hårprovet sänds till Trace Elements i USA och analyseras. 
 

KAMPANJ:
1600 kronor (ord. pris 2100 kronor) gäller t.o.m. 30/4 2020

30 min uppstartssamtal, material för att genomföra analysen
60 min genomgång av analyssvar och personliga kostrekommendationer samt rekommendation om träning, i vissa fall rekommenderas ockå vissa kosttillskott.


OMANALYS inom 6 månader: 1000 kronor

Vill du lägga till personlig coachning i 4 veckor efter ditt provresultat för att implementera dina vanor  är priset 750 kronor vid beställning av HMA (ord. pris 1000 kronor).

Boka en HMA

HMA & GDPR